Over Ons

Onze Mandala is een gezellige club van mandala tekenaressen in Schiedam. Wij zijn verdeeld over drie groepen die elk twaalf keer per jaar op een donderdagmiddag van 13:30 tot 16:00 bijeenkomen in wijkcentrum De Brug. Daar werken we telkens aan een nieuwe tekenopdracht. De opdrachten en de begeleiding worden verzorgd door zeer ervaren, kundige vrijwilligers.

Groepsleidster Christien van Reeven maakt de opdrachten altijd dusdanig, dat ieder met beperkte uitleg op het eigen niveau kan werken en leren. Bij ons gaan absolute beginners en zeer gevorderden prima samen.

Ons motto is: 'Geef kleur aan je leven!'
De bijeenkomsten zijn fysiek en financieel zeer toegankelijk.

Alle volwassenen zijn bij ons van harte welkom. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Ondersteuner Sandra Breur vertelt op LookTv over de groep.
(mei 2017)

Ons logo

Sinds onze naamsverandering van Mandalagroep De Ark naar Onze Mandala voeren wij een logo. Dit logo is na onderling overleg bedacht door Riekie, een van onze deelneemsters.

Het logo bestaat uit een kleurrijke lotus, met een passer in een cirkel.
De regenboogkleuren staan voor de kleur die het mandalatekenen aan ons leven geeft. De lotus is een heel gangbaar motief in de mandala en verwijst naar het ontstaan van iets moois (de bloem) uit een worsteling (hij groeit uit de modder). Die groei ervaren wij zelf bij het tekenen. Dat biedt namelijk creatieve, emotionele en technische uitdagingen die bijna altijd leiden tot een aantrekkelijk of betekenisvol resultaat op papier en in onszelf.
De passer in het logo laat zien wat daarvoor nodig is: ambachtelijk werk, vernuft, inzicht en vaardigheid.