Week van Geluk 2022

8 oktober 2022

Tekst: Sandra Breur

Voor de week van geluk 2022 was Onze Mandala uitgenodigd om een workshop te geven in ons vertrouwde kerkelijk zalencentrum De Ark in Schiedam. Dat deden we graag!  

Ontvangst

Op donderdag 6 oktober onthaalde koster Arianne Nagtegaal 17 bewoners van de Heijermans flat met koffie of thee en iets lekkers. Het werd meteen gezellig, en er werd volop (op-)nieuw contact gemaakt tussen meer en minder bekende buren.  

Zodra de consumpties genuttigd waren, gaf Arianne uitleg over haar zalencentrum. Enkele dames die er nog nooit geweest waren, kregen een korte rondleiding.

Daarna was het de beurt aan Onze Mandala.

Samen tekenen

De deelname aan onze workshop was onderdeel van een grotere tour. Daardoor waren enkele bezoekers wat minder geïnteresseerd in tekenen en kleuren. Het was grappig om te merken dat onze uitleg over hoe een kleine lotusmandala te tekenen voor sommigen een onwelkome onderbreking van hun gezellige onderonsje was.

Toch pikten veel dames de handigheid snel op, soms geholpen door onze vrijwilligers. Eenmaal aan de slag kregen ook de minder geïnteresseerden de smaak snel te pakken.

Het tekenen bleek een prima activiteit om contact over te leggen met de buurvrouw, en van het ene gespreksonderwerp kwam het andere. Het werd een gezellige boel. De meegekomen begeleiders van het WOT en Seniorenwelzijn, die deze dag het vervoer hadden verzorgd, genoten er volop van mee. 

Een ervaring rijker

Aan het eind van de workshop hadden alle bezoekers hun mandalakaart af, helemaal of grotendeels zelf getekend en naar eigen inzicht ingekleurd.

De deelnemers en wij als vrijwilligers kijken terug op een gezellige middag. Voor deze bezoekers uit de Heijermansflat werd hun kaart met tekening een mooi aandenken aan de workshop.

Het samen tekenen beviel enkele deelnemers zo goed, dat zij erover denken om een keer bij een van onze tekenmiddagen te komen kijken.

Zij zijn van harte welkom, dus wie weet tot ziens!!