Ons vaandel hangt in het museum

8 juli 2017
Tekst: Sandra Breur

Op 1 juli 2017 was het eindelijk zover: de tentoonstelling Vaandels en Verhalen in Stedelijk Museum Schiedam werd geopend en ons vaandel is nu voor iedereen te zien.

De opening

Christien en Sandra waren bij de opening aanwezig, net als deelneemsters An en Annie. Zij zagen hoe burgemeester Cor Lamers bij wijze van aftrap de allereerste borduursteken op een nieuw stadsvaandel in de entreehal zette. Elke Schiedammer mag hier de komende tijd zijn of haar huis op de afgebeelde plattegrond van Schiedam borduren. 

De tentoonstelling

Christien, Sandra, Anja en Cora bezochten de tentoonstelling na afloop van de enorme drukte. Een kopie van ons vaandel wapperde ons al tegemoet op het plein voor het museum. Het origineel hangt in de eerste zaal.
Het was een erg leuk gezicht: alle statige oude en creatieve nieuwe vaandels hangen aan een kunstige weefgetouw. Natuurlijk vonden wij ons eigen vaandel het allermooist.


Wie zelf wil oordelen: de tentoonstelling loopt tot 1 oktober 2017. Het is zeker de moeite waard om even te gaan kijken.