Ons vaandel is af

7 juni 2017

Tekst: Sandra Breur

Afgelopen seizoen besloten we mee te doen met het project Vaandels en Verhalen van Stedelijk Museum Schiedam. Velen van ons hebben tekenspullen voor op het vaandel afgegeven en we zijn met meerderen aan de slag geweest om deze op het vaandel te plaatsen. 
En nu is het zover, na nog eens 3 workshops Vaandels en Verhalen waar Christien en Sandra aan meededen, is het vaandel af! 
Morgen leveren we hem in bij het museum.  
 

Tentoonstelling

Het vaandel is te zien als onderdeel van de tentoonstelling Vaandels en Verhalen in het Stedelijk Museum Schiedam, samen met veel andere oude en nieuwe Schiedamse vaandels. Die tentoonstelling loopt van 1 juli tot 1 oktober 2017. Christien en Sandra gaan zeker kijken. We zijn erg benieuwd wat alle andere verenigingen gemaakt hebben.
Voor de opening van de tentoonstelling zijn al onze leden uitgenodigd op 1 juli om 15:30 in het Stedelijk Museum Schiedam. Wie mee wil, kan zich via Sandra opgeven.
 

Optocht

Op zaterdagmiddag 9 september, OPEN Monumentendag, komt er een optocht met alle vaandels over de Hoogstraat in Schiedam. We zijn nog op zoek naar mensen die met het vaandel mee willen lopen. Het vaandel zo lang dragen is voor geen van ons weggelegd, dus elkaar kunnen afwisselen zou erg fijn zijn! 
Mocht meelopen niet lukken, dan is naar de optocht komen kijken natuurlijk ook erg leuk!
 
De exacte tijden van de opening op 1 juli en de optocht op 9 september zijn nog niet bekend, maar we houden jullie op de hoogte.

De 3e workshop Vaandels en Verhalen in Stedelijk Museum Schiedam, en het resultaat na afmaken bij Christien thuis.