Gezellige drukke
seizoensafsluiting

13 mei 2017
Tekst: Sandra Breur

 

Op 11 mei 2017 hadden we alweer onze laatste bijeenkomst van dit seizoen. Het was een gezellige drukte! Het gebeurt niet vaak dat we met 3 groepen tegelijk zijn, dus het was voor iedereen een mooie gelegenheid om weer eens oude bekenden te ontmoeten.
Natuurlijk hebben we zoals gebruikelijk met elkaar getekend, maar deze speciale donderdag er was nog heel veel meer te doen!

Vaandel

Onze groep doet samen met vele Schiedamse verenigingen mee met de Vaandels en Verhalen tentoonstelling die het Stedelijk Museum van Schiedam dit najaar presenteert. Het vaandel dat Christien en Sandra tijdens een van de bijbehorende workshops hadden voorbereid was nu aanwezig in de groep.
Het blijkt een hoop werk om zo'n grote lap mooi in te vullen, zeker omdat het een collage van echte tekenspullen wordt. Gelukkig waren er erg veel dames die tekenspullen voor op het vaandel hadden meegenomen. Er werd hard gewerkt om de eerste vaandelspullen, letters en verfstreken aan te brengen.
 

Nieuw naam en logo

Naar aanleiding van het vaandelproject ontdekten we dat onze naam helemaal niet zo bij onze groep past. Hij zegt niets over wat ons en het mandalatekenen nu zo leuk maakt: gezellig, kleurrijk, creatief en rustgevend. Deze donderdag kwamen we tot een nieuwe naam en een nieuw logo. De winnaars van onze prijsvraag zijn dus bekend. Bernadette (naam) en Riekie (logo) krijgen komend seizoen elk 3 bijeenkomsten cadeau!

De aanwezigen weten de nieuwe naam al en sommigen hebben ook het nieuwe logo al gezien. Wat die zijn, blijft voor alle anderen nog even een verrassing.
We maken ze vlak voor het nieuwe seizoen bekend in de lokale media, waarbij we meteen de aandacht gebruiken om nog meer nieuwe leden te werven.
Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

LookTV op bezoek

Tijdens deze laatste middag was LookTV in het gebouw om beheerder (koster) Arianne Nagtegaal te interviewen.
In onze groep werd gefilmd om een impressie te geven van activiteiten in De Ark. Sandra kwam aan het woord om toelichting te geven over mandala's in het algemeen en onze groep in het bijzonder.
Wanneer de uitzending is, weten we nog niet. Maar het volledige tv-item staat al openbaar op facebook en is dus voor iedereen te zien. De ingekorte versie met alleen onze groep zie je hiernonder. Er zijn verschillende dames in beeld gekomen!
 

Kortom, het was een geslaagde, productieve middag. We gaan na de zomerstop veruit de meesten van jullie weer terugzien, dus graag tot dan.

Een fijne zomer iedereen!