Kerstlunch 2023

23 december 2023

Tekst: Sandra Breur

Wat hadden we afgelopen donderdag 21 december weer een gezellige, goed verzorgde kerstlunch in De Ark!
Zoals elk jaar zijn we hiervoor Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. weer erg dankbaar. Zonder hen hadden we deze middag niet gratis kunnen aanbieden.

Binnenkomst

Arianne Nagtegaal van kerkelijk zalencentrum De Ark was druk in de weer geweest om met hulp van haar zoon Tomas voor een mooie aankleding en een lekkere maaltijd te zorgen.
Onze vrijwilligers vulden de sierlijk gedekte tafels aan met bladerenslingers, en met een door Christien gemaakt sneeuwvlok kunstwerkje met kerstwens voor aan de glazen (later te gebruiken op een mandala).
Daardoor zat bij binnenkomst de kerstsfeer er meteen goed in. 

Lunch

De lunch begon met een heerlijke, door Arianne zelf gemaakte maissoep, gevolgd door allerlei broodjes, een salade en een grote variatie aan broodbeleg. Er kwamen kannen met sinaasappelsap en pakken en kannen met verschillende soorten melk op tafel. Daarmee kon iedereen naar hartelust en naar eigen smaak zelf een heerlijke, uitgebreide broodmaaltijd samenstellen. 
Al dat lekkers smaakte naar meer, en met op hun paasbest geklede medetekenaressen om ons heen werd het al snel erg gezellig.

Samen tekenen

Na de lunch was er tekenen met alle 3 onze groepen samen. 
Er was keuze uit het maken van een mandala met in het midden een spirograaf patroon, of het tekenen van een kerstkaart versierd met washi tape. Het stond eenieder vrij om iets compleet anders te tekenen, of om in een eigen meegebracht kleurboek te kleuren.

Allemaal leuke bezigheden, waar velen van ons door het gezellige bijkletsen nauwelijks aan toe kwamen.

Afsluiting

Door het lekkere eten, de leuke tekenopdrachten en alle gezelligheid waren de uurtjes lunch en tekenen snel voorbij. 
We wensen iedereen een vrolijk kerstfeest, een gezellige jaarwisseling en een mooi, gezond en gelukkig 2024 vol creativiteit en tekenplezier. Graag tot volgend jaar!