Kerstlunch 2022

23 december 2022

Tekst: Sandra Breur

Onze gebruikelijke kerstlunch  viel dit jaar op 22 december.

Binnenkomst

Arianne Nagtegaal van kerkelijk zalencentrum De Ark had weer voor een mooie aankleding en een lekkere maaltijd gezorgd. De tafels waren mooi gedekt en in kerstsfeer gebracht met tafelkleden en kerstlopers. In de hoek prijkte een kerstboom. Onze eigen vrijwilligers Christien, Corri en Martine verzorgden de lichtjes op tafel, de kerstservetten en bij elk bord een kerstversiering (om mee naar huis te nemen). 
Al vrij snel nadat alle deelneemsters een plekje hadden gevonden en Corri iedereen had welkom geheten, kwamen Arianne en haar zoon Thomas de eerste gang al binnen brengen: een heerlijke maïssoep. 

Lunch

Daarna was er alle tijd om te genieten van nog meer lekkers. Er kwam een grote variatie aan brood, broodjes en allerlei soorten beleg op tafel. Er werd van gesmuld, waarbij het prettige gezelschap van de medetekenaressen alles nog beter liet smaken.

Samen tekenen

Na afloop van de lunch werden onze leden verwend met veel leuke inspiratie om te tekenen en kleuren.
Christien had voor iedereen een mooi versierde kerstenvelop voorbereid. Daarin zat een witte kerstkleurplaat, een witte gelpen en een zwarte kaart met voor ieder een andere witte kerstafbeelding om verder in te tekenen. Sommigen gingen daar direct enthousiast mee aan de slag, zoals te zien aan het restultaat.
Daarnaast mochten alle aanwezigen van Corri blind een unieke kaart met een door haar vriendin gemaakte tekening trekken om in te kleuren.
Voor wie niet met kaarten wilde werken, was er een kerst aanvulmandala op A4-formaat gemarmerd papier.

Afsluiting

De middag vloog om, en we kijken terug op een gezellig dag vol lekker eten en tekenplezier. 
Waarvoor alle dank aan Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., zonder wie we dit niet gratis hadden kunnen aanbieden.

We wensen iedereen een vorlijk kerstfeest, een gezellige jaarwisseling en een mooi, gezond en gelukkig 2023 vol creativiteit en tekenplezier. Graag tot volgend jaar!!