Kerstlunch 2018

23 december 2018

Tekst: Sandra Breur

Op donderdag 20 december hadden we met alle drie de groepen samen een erg gezellige kerstlunch met aansluitende kleuroefening.

 

Aankleding van de ruimte

Bij binnenkomst in de zaal kwamen we al direct in kerstsfeer.

Er stond een door koster Arianne versierde kerstboom en Christien, Cora, Corri en Christine van R. hadden de tafels sfeervol aangekleed. Meteen al bij binnenkomst was het een fijn weerzien tussen mensen uit verschillende groepen.

Bij ieder bord stond een door Christien gemaakte kaart met handgeschreven boodschap. Op de voorkant prijkte een haakwerk om meerdere lipjes van frisdrankblikjes met frivolité in het midden. Het was duidelijk aan de kwaliteit af te zien dat Christien een heel jaar had uitgetrokken om ze allemaal met aandacht te maken.

Corri had voor iedereen een mooie onderzetter geborduurd met speciaal uit Amerika meegenomen wol. Want alleen die had precies de juiste maat om goed te combineren met de twee plastic rasters die de basis vormen. De onderzetter kan door dat raster ook als ornament in de kerstboom gebruikt worden.

Arianne had het plaatje afgemaakt door iedereen al bij voorbaat te trakteren op een mini kerststol en een mandarijntje in het groen.

Al deze geschenken werden vol waardering ontvangen.

Kerstlunch

Na een kort dankwoord van Corri en een kort moment van stilte voor het eten kwam Arianne’s vertrouwde en overheerlijke maissoep als voorafje op tafel.  Daar werd van gesmuld! Daarna volgden broodjes, salade, worst en kaas voor iedereen. Alles werd geserveerd door Arianne, Corri, Cora en Christien.

De maaltijd was een goede gelegenheid om eens gezellig bij te kletsen met oude en nieuwe bekenden uit de verschillende groepen.

Kleuroefening

Door goede afspraken en goede samenwerking was na afloop van de lunch de tafel in geen tijd afgeruimd en kwamen de tekenspullen en kleuropdrachten tevoorschijn.

Christien had voor ieder 3 werkbladen voorbereid: Er was een oefenblad om in een vlak van licht naar donker te werken, of om de ene kleur naadloos in de andere te laten overlopen. Het geoefende was daarna toe te passen op 2 bladen vol met allerlei verschillende vlinders.

Erg leuk om samen te doen, want je kunt al ontspannen kleurend gemakkelijk met de buurvrouw aan tafel in gesprek blijven en je vindt bij elkaar de inspiratie voor hoe de volgende te doen.

Verschillende deelneemsters waren tussendoor aan de wandel om ieders werk te bekijken en raakten telkens in gesprek over van alles en nog wat.

Kortom, het was een aangename middag waarin rustig eten en tekenen werden afgewisseld met gezellig samenzijn. Eerlijk gezegd hebben we nu al zin om dit volgend jaar weer te doen!

 

Voor iedereen fijne feestdagen en graag tot volgend jaar.