Kerstlunch  2017

21 december 2017

Tekst: Sandra Breur

We hadden afgelopen 21 december 2017 een erg gezellige kerstlunch met aansluitende tekenopdracht.

Het begon allemaal al een aantal weken tevoren, toen we van Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. het heerlijke nieuws ontvingen dat zij dit jaar alle gebruikelijke kosten op zich zouden nemen! Nu kunnen we ook in 2018 de contributie laag houden.

Tekenspullen te koop

Alle deelneemsters aan de kerstlunch zagen die donderdag bij binnenkomst de door Corri en Christien mooi gedekte tafel en de door Arianne gezellige ingerichte en versierde groepsruimte. Naast de kapstokken lagen allerlei betaalbare tekenspullen uitgestald voor de verkoop, die al snel op gang kwam. Dat scheelt weer een tripje naar de speciaalzaak.

Kerstlunch

Alle plekken werden geleidelijk aan bezet, waarna Arianne al snel haar maïssoep serveerde. De gehele middag was iedereen gezellig in gesprek, maar van die heerlijke maïssoep waren we spontaan een minuut lang stil aan het genieten.
Daarna kwamen de broodjes, het beleg en de rundvleessalade op tafel. De mandarijnen en mini feeststollen lagen er al. Er werd uitgebreid van gesmuld.

In het zonnetje

Na afloop van de lunch zetten An en Marian namens alle drie de groepen groepsleidster Christien en ondersteuner Sandra in het zonnetje. Het was An en trawanten gelukt om bij alle leden geld in te zamelen zonder dat beide dames hier iets van hadden gemerkt. Sandra en Christien konden daardoor als bedankje voor het vele werk verrast worden met een bos bloemen, een doos bonbons en een boekenbon. Dank jullie wel voor deze leuke cadeau's!

Spirograaf

Na het afruimen van de tafels kwamen de fineliners en spirografen op tafel. Iedereen die een spirograaf bezat, had hem meegenomen om met anderen te delen. Na wat oefenen bleken er allerlei leuke resultaten uit te komen. We vielen van de ene verbazing in de andere bij de vele mogelijkheden!

Seizoensopening januari 2018

Voor we het wisten was de middag alweer voorbij. We kijken terug op een geslaagde, gezellige middag, die zeker voor herhaling vatbaar is.
Niet gek dus dat we voor de seizoensopening op 11 januari 2018 opnieuw met de spirograaf aan de slag gaan!